S* Spitfire’s

 

Våra katter

SC Tintomara’s Rossini

f. 17. juli 2007

Rossini är inte världens modigaste katt, men istället är han nog världens raraste och gosigaste katt. När jag hämtade hem honom 12. oktober 2007, från Ilga Liljenberg, försvann han fort in under soffan, och satt där och jamade efter sin mamma. Vi var tvungna att lyfta soffan för att få ut honom. Två dagar tog det innan han var beredd att äta, och då var det kokt fisk, serverad i soffan, där jag satt med honom på magen hela dagen, för att få honom att känna sig trygg.

Rossini är som tjuren Ferdinand, helst vill han ha det lugnt och skönt, och är han med oss i koppel ute i trädgården, är han fullt nöjd med att ligga i en av trädgårdsstolarna och lukta på alla blommorna.

Han sover gärna under täcket hos mig, men på mornarna när jag gått upp, går han in till Hugo och ligger hos honom på kudden en stund för att bli gosat med. Slutar Hugo, nafsar Rossini honom tills han fortsätter.

När vi kommer hem, hör Rossini bilen och sitter alltid innanför dörren och hälsar oss välkomna.

Hans favoritplats är på trappan i hallen, där han har bra översikt med allt som händer runtomkring.

Rossini bästa kompis är Hilda.

Rossini har testats GM2 negativ.

 

Rossini’s stamtavla

Rossini’s utställningar

 

 

Världen är stor - 6 veckor

 

Nästan vuxen - 9 månader

 

 

Luktar på blommorna - 12 månader

Hem

Våra katter

Kattungar

Galleri

Burman

Om oss

Länkar

Kontakt

 

IC Nosso Favoritos Happy Hilda

f. 1. januari 2008

Hilda kom in i vårt liv som en liten virvelvind och är raka motsatsen till Rossini. Hon kom hit 28. mars 2008 och tog strax hela  hemmet i besittning. Rossini hade några bråda dagar och som de flesta pojkar lite svårt att bestämma sig för hur han skulle hantera denna lilla söta tjej, så det blev lite nafs i början, men det skrämde inte henne, och blev han för våldsam, var det hon som attackerade honom. Nu är de dock bästa vänner och sover alltid tät ihop.

Hildas största kännetecken är att hon ofta inte har tid, och jamar högt, då någon försöker lyfta upp henne för att gosa lite. Hon har alltid något nytt bus på gång, och väntar inte på att man leker med henne, nej hon hämtar själv fram leksakerna, speciellt Emmas hårtofsar, som hon hämtar ur byrålådan, är populära.

Jennie och Maria Arnell, som fött upp Hilda var nervösa för att vi inte skulle tycka om Hilda, då hon var den busigaste i kullen, men det är ingen fara. Hilda har vunnit våra hjärtan och speciellt har Kimmo vunnit hennes. Då han går upp på mornarna eller sitter uppe sist på kvällen, då är det Hildas stund med Pappa och hon kryper helst helt in i morgonrocken, så han är tvungen att gosa med henne.

Hildas båda föräldrar här testats GM2 negativa - därmed är Hilda också negativ.

 

Hilda’s stamtavla

Hilda’s utställningar

 

 

Upptäcker världen - 5 veckor

 

I pappas knä—4 månader

 

Hilda i trädgården - 7 månader

CH Dulcamara Violet-Elizabeth ”Lizzie”

f. 24. februari 2010

Vi har länge velat ha en 3. katt, en choklad hona, sedan Kimmo blev kär i en liten chokladfröken, som var här för att besöka Rossini. Efter mycket letande och god hjälp från kattungeförmedlare i England hittade jag till slut Lizzie hos Mary Moore. I slutet av maj reste jag för att hämta hem henne och lilla Lizzie klarade den långa resan mycket bra. Vi flög via Tyskland, då inga flygbolag tillåter djur på plan från England direkt till Skandinavien, och hon gjorde stor succé vid securitycheck både i Heathrow och i Frankfurt.

Hemma hos oss har hon nu fått en ny mamma i Hilda, som sköter om henne på bästa sätt. Det har tagit lite längre tid att bli kompis med Rossini, men nu trivs alla 3 bra ihop.

Lizzie har ett underbart temperament och är en mycket gosig och kärleksfull katt, som spinner jämt. När hon inte hittar oss ropar hon hjärtskärande tills någon svarar, och sedan kommer hon springande som det gått flera dagar sedan hon så oss senast. Som Hilda är hon ganska kreativ med att sysselsätta sig själv och  precis som Hilda vet hon var hon själv kan hitta leksakerna.

Lizzie har testats GM2 negativ.

 

Lizzies stamtavla

Lizzies utställningar

 

 

Lizzie 3 1/2 vecka gammal

 

Lizzie är en mycket nyfiken katt

 

Lizzie älskar att få vara med utomhus