S* Spitfire’s

 

Om oss

Jag har alltid älskat katter och tjatade mig till min första katt, när jag var runt 10 år. I tidens lopp har det blivit till totalt 3 huskatter, alla älskade och alla nu borta. Till vardags jobbar jag i Danmark, och pendlar över bron varje dag. I övrigt har jag ett brinnande intresse för design och sömnad, älskar att gå på loppis och fynda och laga.

Mellan oss har vi totalt haft 8 katter och att få ha kattungar, är något jag önskat i många år.  Katterna är familjemedlemmar och rör sig fritt i hela huset. Dom har en stor plats i mitt hjärta. Barnen klagar ibland, att katterna har det bättre än dom - men dom kan inte heller låta bli att skämma bort dom ibland - om man kan skämma bort en kat?

 

Min man Kimmo är också kattmänniska och har själv för många år sedan haft 2 burmor. Jag kommer ursprungligen från Danmark, och när vi för 5 år sedan flyttade från Stockholm till Skåne, fick vi större plats, och tankarna på att skaffa katt växte fram igen. Mycket för barnens skull, då dom är ensamma en del av dagen, och jag tror, det är nyttigt för barn att umgås med djur.

Kimmo är egentligen allergisk mot de flesta pälsdjur, fast det fungerar bra för honom att ha burmor. Många diskussioner har det blivit, men när vi väl bestämt oss for att igen skaffa katt, var det Kimmo, som satte villkoren:  ”Då vill jag ha en stor brun burmahane”, vilket blev Rossini. Att den stora bruna burmahanen då inte tog Kimmo till sin favorit, till Kimmos stora förtret, är en annan historia.

 

Emma, vår 17 åriga tonårsdotter, är som tonåringar är mest. Rummet liknar konstant ett bombnedslag, och saknar du en av dina saker, kan du vara förvissat om, att ägodelen finns att hitta nånstans på Emmas rum.

När det är sagt, är Emma en flicka med en outtömlig aptit på livet, nyfiken, rak på sak, utforskande och med en stor grad av empati, (lillebror är dock som mest inte omfattat av denna empati). Från 1. klass och uppåt hittar du Emma i Elevråd, Matråd, Antimobbingråd, Skoltidningen och som juniormedlem i styrelsen för golfklubben, där vi är medlemmar.

När vi skulle ha katt nummer 2, en liten flicka, ville Emma ha en blå. Vi andra ville hellre ha en brun eller choklad, men då kullen föddes, fanns det ingen brun eller choklad, men en blå katt till oss - Hilda - och det är vi ju lyckliga för idag, för just som det är med barn, är vi förvissade om, att vi har de sötaste katter i världen. Jag kanske skall tillägga, att Emma och Hilda har vissa likheter.

 

Hugo, sista skott på stammen, 14 år, är Rossinis favorit. Hugo kan bära runt på Rossini upp och ner, fram och bak utan att Rossini protesterar. Hugo är en kramig, gosig och lugn kille och man kan väl säga, att han och Rossini har vissa likheter.

Hugos hjärna är skarp och räkna och tänka logisk kunde han långt innan skoltiden.

Hugo älskar sina PC-spel, och att bygga modeller. Mycket lego och de mest fantastiska modeller har det blivit genom tiden, och i lång tid ville Hugo bli legoingenjör, när han blir stor. Det var mycket för Hugos skull, att vi igen skaffade katt, han är oftast den, som är hemma tidigast och älskar att bli välkomnat hem av katterna. När vi kommer hem, sitter Hugo ofta i soffan, med katterna bredvid sig och den stående ursäkten för att inte komma ur sängen på morgonen är: ”Jamen, katten ligger ju i vägen !”

 

Hem

Våra katter

Kattungar

Galleri

Burman

Om oss

Länkar

Kontakt